Krausz Gábor nem csak a gasztronómia terén hoz új színt a Hilaris Hotels életébe, hiszen az innováció és a kreativitás egyaránt jellemzi a munkáját. Mindannyian izgatottan várjuk az ízek forradalmát, amit a sztárséf álmodott meg a szállodalánc éttermeibe. A megtisztelő felkérés kapcsán arról beszélgettünk Gáborral , hogy milyen elképzelésekkel és tervekkel vág neki a nem kis feladatnak.
Mi motivált arra, hogy csatlakozz a Hilaris Hotels szállodalánchoz?
Krausz Gábor: A cégvezetők között több ismerősöm is van, akikkel korábban együtt dolgoztam, így az ismeretség , bizalom adott volt. Persze, azt azért hozzátenném, hogy az élet írja a legváratlanabb forgatókönyveket, hiszen a magánéletemben történt változások nyilván a jövőbeli terveimet is megváltoztatták. A tárgyalások tehát új irányt vettek , és a régi, baráti kapcsolat, nem utolsó sorban pedig az innovatív, minden szempontból kihívást jelentő projekt miatt döntöttem az új szállodalánc mellett. Ez a brand , amit közösen igyekszünk felépíteni, a maga nemében egyedülálló lesz Magyarországon, már ami a kínálatot, gasztronómiát illeti, és az elsők között lenni mindig izgalmas feladat, de nevezhetem akár kihívásnak is.
Milyen elképzeléseid vannak a Hilaris konyhájával kapcsolatban?
Krausz Gábor: A Hilarisnál több különböző étterem is működik, így nem egy egységes stílust, hanem sokféle ízvilágot szeretnék bemutatni a vendégeknek, a helyi, különleges ételek, specialitások mellett az újragondolt, egészségtudatos fogásokig. Megfogalmazhatnám úgyis, hogy hagyomány és innováció egyaránt jelen lesz az étlapon. Rendkívül fontos számomra a helyi alapanyagok használata és a helyi termelők támogatása. Minden ételünk mögött egy történet van. Amikor egy helyi termelőtől származó alapanyagot használunk, az nem csak az étel minőségét emeli, hanem a helyi közösséget is támogatja. A vendégeink érzik és értékelik ezt az elkötelezettséget. De, a fenntarthatóság és a környezettudatosság is egyre fontosabbá válik a gasztronómiában. Ezt mi is érezzük, és törekszünk szem előtt tartani az ételek elkészítésekor. Ráadásul a vendégek is egyre tudatosabbak, így a diétás és allergénmentes ételek iránti igény egyre nagyobb, amire ugyancsak fel kell készülni.
Mi lesz a közös pont a különböző konyhák között?
Krausz Gábor: Minden étteremben lesz egy-egy séf, akik a saját egyéniségüket viszik bele a munkájukba, hiszen nem szeretek robotokkal dolgozni. Az én feladatom elsősorban a rendszer összefogása, szintetizálása lesz, és nyilván mindenhol az egyedi konyha és kínálat megtervezése. Azt már most kijelenthetem, hogy minőségi alapelveinkből , elvárásainkból biztosan nem fogunk engedni.
Mikor kóstolhatjuk majd a kezed munkáját először ezekben a szállodákban?
Krausz Gábor: A Mátrában található szállodánkban egy alapos átépítés lesz, így ott a nyári szezonban már biztosan az általam kitalált menüsor és ételkínálat várja a vendégeket. Murau-ban azonban úgy tűnik januártól érezhető lesz a változás. Szeretném, ha a Hilaris Hotels konyhái nem csak a vendégek, hanem a gasztronómiai szakma számára is magasra tenné a lécet, értve ezalatt a minőséget és kínálatot egyaránt. Célom, hogy minden hozzánk betérő számára felejthetetlen gasztronómiai élményt nyújtsunk.
Befejezésként mit üzennél azoknak, akik még nem hallottak a Hilarisról?
Krausz Gábor: A Hilaris Hotels egyedülálló élményt kínál a vendégeinek. A legfontosabb talán az emberközpontúság és egyénre szabott szabadidős programok. Legyen szó síelésről, kikapcsolódásról vagy gasztronómiai élményekről, nálunk mindenki megtalálja a számára ideális időtöltést.
Várunk mindenkit szeretettel!